WJA - Masterclass Inclusief Animeren 2

11-04-2024 09:00 - 14-04-2024 14:00
Merkenveld, Loppem
€ 75,00

Inschrijvingen afgesloten.

Om in te schrijven voor deze activiteit heb je een MyWelJong profiel nodig. Dit kan je gemakkelijk en gratis aanmaken via MyWelJong in de menubalk.

Wat is de Wel Jong Academy?

De WJ Academy is een cursus voor jonge animatoren en (toekomstige) jongerenreporters. 

Tijdens deze vierdaagse voor animatoren word je meegenomen in de wereld van LGBTQ+ jongeren, activiteiten ontwerpen, het coachen van groepen, animeren en nog zo veel meer. Je sluit deze vier dagen interactieve opleiding af met een eigen unieke activiteit, en hopelijk een fantastische en enthousiaste ervaring. Let's do this together!

Hoe ziet de animatorcursus eruit?

Op dag 1 vliegen we er meteen in met samen te kijken hoe verschillende jongeren hun leefwereld eruitziet, daar horen LGBTQ+ jongeren uiteraard bij. Daarna bekijken we samen hoe een activiteit in elkaar zit en vooral hoe we activiteiten zo toegankelijk en veilig mogelijk maken! Yess, het duurt dus niet lang voor de fun start ;) We eindigen de dag met dieper ingaan op één-op-één coaching.

Op dag 2 gaan we verdiepen: we leren samen hoe we van een kamp/weekend/activiteit een LGBTQ+ veilige(re) ruimte maken, staan stil bij het stimuleren van een fijne en veilige groepssfeer, zoomen in op een stevig anti-pestbeleid en eindigen de dag met technieken voor groepscoaching.

Dag 3 staat in het teken van nog meer spelen! We leren ravotten rekening houdend met elkaars grenzen, ontprikkelen op kamp in een georganiseerde stille ruimte, het verzorgen van kleine en grote pijntjes die tijdens spelen kunnen voorvallen, en eindigen de dag met het creëren van je eigen, unieke activiteit!

We eindigen op dag 4 met speeltijd, een moment waarin je jouw activiteit in de praktijk kan uitvoeren en al jouw kennis kan showen. You've got this!

Praktische informatie Animatorcursus

  • We vliegen er in op maandag 8 april om 9.00u. en sluiten de cursus af op donderdag 11 april om 14.00u. 
  • Eten is inbegrepen!  Onze Wel Jong Kookploeg zorgt ervoor dat je lekkere en energiegevende maaltijden op je bord krijgt. 
  • Neem een hoes voor je matras, kussensloop en slaapzak/dekbed mee.
  • Belangrijk: dit is een uitbereidings- of herhalingscursus voor animatoren. Je zal géén animatorattest krijgen op het einde van dit weekend!

De totale kost van het WJA is €150 per persoon. Wel Jong neemt hiervan de helft op zich zodat jij mee kan voor 75€. 
Heb je niet de mogelijkheid de kost te dragen, of wens je in schijven te betalen, neem dan contact op met sander.cornelis@weljong.be, dan zoeken we samen naar een oplossing. 

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.