Over ons

WIJ ZIJN WEL JONG! 
Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Dat is onze missie!

ONTMOET
Om onze missie waar te maken, zijn wij op heel wat vlakken actief. Zo kan je andere LGBTQ+ jongeren ontmoeten en vrienden maken voor het leven op onze activiteiten. Of misschien wil je wel lid worden van één van onze teams, verspreid over heel Vlaanderen! Door elkaar te ontmoeten, ontdekken LGBTQ+ jongeren dat ze niet alleen zijn. Ontmoeting verbindt, en dat is broodnodig.

Je vindt al onze verenigingen terug op onze verenigingspagina

VOEL JE VEILIG

Wel Jong werkt samen met partnerorganisatie çavaria aan een Safe(r) Spaces project, waarmee we samen met jullie meer veilige plekken willen creëren voor LGBTQ+ personen.

Heb jij nood aan een gesprek met iemand die je begrijpt of wil je je verhaal kwijt in een veilige omgeving? Dan kan je terecht bij Verhaal-Onthaal, onze onthaalwerking. Onze LGBTQ+ vrijwilligers staan voor klaar om tijdens een koffie, wandeling of ander momentje naar jou te luisteren. Wil je graag kennismaken met Verhaal-Onthaal? Mailen kan naar joppe.decampeneere@weljong.be, of stuur een Whatsappje op +32 (0) 456 37 48 57. 

Wil je zelf vrijwilliger worden bij Verhaal-Onthaal en andere LGBTQ+ personen helpen door naar hun verhaal te luisteren? Dat kan ook! De inschrijvingslink voor vrijwilligers vind je hier.

Heb je nood aan een andere vorm van safe(r) space? Wil je graag helpen bouwen aan veilige(re) omgevingen voor LGBTQ+ personen? Heb je vragen? Wij ondersteunen je graag. Mailen met je idee of vraag kan naar joppe.decampeneere@weljong.be.

LEER BIJ

Op onze site* en via social media delen we heel wat informatie, getuigenissen en andere content waarin we jullie verhalen en ervaringen zichtbaar maken. Wij willen ervoor zorgen dat LGBTQ+ jongeren de taal en kennis hebben om sterk te staan in hun identiteit. 

Bij ons leer je alles over de LGBTQ+ bloemetjes en bijtjes dat ze je op school nooit vertellen. Wat is PreP? Waar kan ik als LGBTQ+ jongere (veilig) daten? We've got you covered. Je bent nooit te jong - of te oud - om te leren!

In het jeugdwerk geven wij ook vormingen en begeleiden we andere jeugdwerkverenigingen op maat bij hun vragen over seksuele- en genderdiversiteit bij jongeren.

In het secundair en hoger onderwijs organiseren wij jaarlijks de campagne PAARS,  de meest zichtbare anti-pestcampagne van de wereld voor scholieren en studenten. Het belangrijkste doel van die campagne: LGBTQ+-thema's bespreekbaar maken in de klassen. 

* Onze website is nog vollop in ontwikkeling, en zullen in 2023 een extra uitbouw doen van de site met een overload aan info en ontmoeting op maat van LGBTQ+ jongeren. 

DOE MEE, STRIJD MEE

Wil jij graag mee bouwen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn? Dan kan je vrijwilliger worden bij Wel Jong! Je kan een mailtje sturen naar nina.uyttenhove@weljong.be.

Op zoek naar concrete actie? Volg ons op sociale media, doe een gift of sla de handen in elkaar om onze boodschap te versterken: iedereen heeft recht op een gelijkwaardig, veilig en gelukkig leven, wie ze ook zijn!

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.