Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

11-09-2023

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en de Wel Jong kalender te vullen met evenementen en activiteiten? Lees dan zeker verder.

Afbeelding bij het artikel.

ENG

Hey you!

Our team is looking for a new colleague!
Are you looking for your first job in the youth/LGBTQ+ field? Are you ready to roll up your sleeves and fill the Wel Jong calendar with events and activities? And would you like to discuss the vacancy in English? Contact sander.cornelis@weljong.be 

Wel Jong zoekt: jongerenondersteuner
(alle genderidentiteiten) Voltijds ,
onbepaalde duur (Snelle opstart)

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en de Wel Jong kalender te vullen met evenementen en activiteiten? Lees dan zeker verder.

Jouw takenpakket

Jij bent het aanspreekpunt bij Wel Jong voor het organiseren van projecten en evenementen. Je betrekt jongeren en vrijwilligers in het creëren van leuke activiteiten en events op maat van LGBTQ+ jongeren. Hierbij bewaak je de veiligheid en toegankelijkheid voor iedere jongere en hecht je waarde aan de visie van Wel Jong. Zo bouw je samen met hen oa. onze aanwezigheid op de Pride uit, bedenk je evenementen in teken van 30 jaar Wel Jong en creeër je met een team vrijwilligers ons Wel Jongerencongres.

Samen met onze jongerencoach vorm je het ondersteuningsteam naar jongeren. Je luistert naar de noden van onze jongeren en werkt op basis daarvan een leuk aanbod aan activiteiten uit. 

Zoals je hoort heb je best de nodige organisatie en projectskills op zak. Klaar voor de uitdaging?

Verwacht profiel: 

Je hebt:

  • Je hebt reeds enkele jaren ervaring in een coördinerende rol als vrijwilliger of medewerker in het jeugdwerk en/of eventwerk. 
  • Je hebt (levens)ervaring met diversiteitsthema’s als anti-discriminatie, anti-racisme, LGBTQ+ activisme.
  • Je hebt voeling met de LGBTQ+ jongerencultuur.
  • Je hebt een goede kennis van het Engels.
  • Je hebt een rijbewijs B.

Je kan:

  • Je kan vrijwilligers begeleiden en motiveren in het organiseren van activiteiten en evenementen. Je behoudt het overzicht en bewaakt deadlines.
  • Je kan op een professionele manier communiceren met jongeren en partners. 
  • Je kan een project begeleiden vanaf het begin tot het einde. Je denkt actief mee na over de recutering van vrijwilligers, promotie, communicatie en praktische organisatie.
  • Je kan nauwgezet je taken opvolgen en kan inschatten wanneer je hulp nodig hebt van collega’s of je teamleider
  • Je kan veiligheid brengen en benadert je professionele houding vanuit een intersectioneel en inclusief kader.

Interesse?

Mail je kandidatuur uiterlijk 11/10 naar onze algemeen coördinator sander.cornelis@weljong.be . Je kandidatuur bevat een motivatie waarom jij de geknipte persoon bent voor deze job, je CV en een uitwerking van de opdrachten. Je motivatie mag een brief zijn, maar je mag ook creatief zijn en ons een filmpje, presentatie, … bezorgen. 

Onvolledige sollicitaties of sollicitaties per post worden niet aanvaard. Sollicitaties na de deadline worden niet aanvaard. Je ontvangt binnen 48 uur na je sollicitatie een bevestigingsmail van Sander dat je sollicitatie goed ontvangen werd. Indien je deze niet ontvangt, neem dan contact op met Sander. 

Wel Jong biedt:

  • Voltijdse tewerkstelling (38 uur)
  • Verloning naar functie volgens de officiële barema's van de socio-culturele sector (PC 329.01), B1c ( 0 jaar anciënniteit 2.658,25, 3 jaar anciënniteit 2.891,67)
  • Extra vakantiedagen, maaltijdcheques en een fietsvergoeding.
  • Een fijne, open werksfeer bij een jonge, dynamische en sterk groeiende landelijke jeugdorganisatie.
  • Een grote zelfstandigheid bij het uitvoeren van je taak.
  • De beste collega’s en vrijwilligers die jij je kan voorstellen.

Praktisch:

  • Je standplaats is het landelijk secretariaat van Wel Jong, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen, met mogelijkheden tot thuiswerk en/of werken in Gent.
  • Avond- en weekendwerk zijn voorzien en worden gecompenseerd.

Verder verloop 

  • 11/10  deadline indienen kandidaturen en opdracht
  •  resultaat selectie voor volgende ronde
  • 17/10  Selectiegesprekken
  • Indiensttreding zo snel mogelijk.

Opdracht

  • Nieuwe Pride

Wel Jong krijgt de uitnodiging van een nieuwe pride organisatie in een grote stad om mee te lopen in hun parade. De organisatie van dit event gebeurt vanuit een evenementenbureau waar we nog weinig ervaring mee hebben. Als verantwoordelijke voor evenementen geef jij advies aan je collega’s waarom we wel of niet deel zouden nemen aan dit event. 

Op welke manier bepaal jij of we deze samenwerking aangaan? 

  • Antwerp Pride

Tijdens de tweede week van augustus gaat Wel Jong naar de Antwerp Pride. Het doel van onze aanwezigheid is onze organisatie zichtbaarheid geven, jongeren een fijne en veilige plaats geven binnen de parade en de pride week en een stem geven aan LGBTQ+ jongeren in Vlaanderen. 

Hoe ga jij aan de slag om ervoor te zorgen dat Wel Jong deze doelen bereikt? Denk hierbij aan veiligheid, intersectionaliteit, draagkracht voor de organisatie en timing. 


We zijn heel erg benieuwd naar je eigen visie en ideeën. 

Beschrijf beide opdrachten op maximum 1 A4 hoe jij dit gaat aanpakken.

Wel Jong biedt gelijke kansen aan alle sollicitanten, ongeacht genderidentiteit, leeftijd, origine of al dan niet beperking. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden. 

 

Vragen? 

Heb je vragen bij deze vacature of het verloop van de sollicitatie, neem dan contact op met Sander. 

Meer nieuws

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Safe(r) spaces of veilige(re) omgevingen zijn de laatste jaren een hot topic. Maar wat zijn dat juist? En hoe organiseer je zelf zo’n veilige(re) omgeving? Om een antwoord te bieden op die vragen, lanceren çavaria en Wel Jong vandaag tools waar organisaties en andere geïnteresseerden mee aan de slag kunnen. 

Lees meer
Interview met Jarko

Interview met Jarko

Jarko's ongefilterde bekentenissen over zijn pestverleden en hoe hij zijn leven transformeerde!

Lees meer
LGBTQIA+ jongeren kiezen

LGBTQIA+ jongeren kiezen

Hé, misschien heb je het al gemerkt, maar volgend jaar trekken we opnieuw naar de stembussen! Daarom willen we graag weten wat jullie belangrijke LGBTQIA*-gerelateerde zaken vinden!

Lees meer
Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Wel Thuis is een cocreatief project dat bouwt aan een laagdrempelige en toegankelijke ontmoetingsplek voor jongeren voorbij de grenzen van hun seksuele of genderidentiteit. Hun nodenonderzoek van 2023 wordt binnenkort gepubliceert!

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.